Kategória: Hírek

Mikulásnap a Lido HO-HO-HOO Home-nál!

Mikulásnap a Lido HO-HO-HOO Home-nál!

A Lido Home ingatlan munkatársai és menedzsmentje, 2019 december 6-án-hagyományteremtő szándékkal-, nagyszabású Mikulásnapi akcióba kezdtek.

A vidám reggeli készülődést követően, a Balaton déli partján, és Kaposváron dolgozó kollégáink, több mint 100 Mikulásnapi meglepetés csomagot „hagytak el” Siófokon, Kaposváron, és a környékbeli településeken azért, hogy mosolyt csaljanak minden magtaláló arcára.

A kézilabda és a LIDO HOME

A kézilabda és a LIDO HOME

A Balaton térségében élő sportbarátok nagy örömmel tapasztalták, hogy az elmúlt hónapokban a Siófok KC NB I-es női kézilabda csapata sikert sikerre halmozva szerepelt úgy az élvonalban, mint a nemzetközi kupasorozatban. Különösen nagy öröm a szurkolóknak, hogy az együttes megnyerte az EHF Kupát, s ezzel újra kivívta a jogot az új bajnoki évadban is a nemzetközi szereplésre. A sportsikerek eléréséhez azonban nem csupán jó játékosokra, jó szakvezetőkre, menedzsmentre van szükség, hanem megfelelő anyagiakra is, amelyek egy részét országos, vagy helyi szponzorok adják össze.

Szabó Ferenc kiemelt értékesítő jótanácsai lakáseladóknak

Szabó Ferenc kiemelt értékesítő jótanácsai lakáseladóknak

1. Alakítsa ki az árat!

Tudnia kell, ahhoz, hogy sikeresen, és persze minél előbb értékesíteni tudja az ingatlanát, nem árt ha határozott elképzelései vannak az árral és még egyéb feltételekkel kapcsolatban.
Fontos, hogy kérje ki ingatlanos szakember véleményét arról, hogy az Önéhez hasonló lakást vagy házat, milyen négyzetméter áron lehet értékesíteni.

Tapolcával bővül a hálózat

Tapolcával bővül a hálózat

Hamarosan újabb irodával bővül a Balaton-térség legtöbb eladó ingatlanával és legtöbb kereső ügyfelével rendelkező ingatlanos irodahálózata, a LIDO HOME. A Casa Network országos hálózathoz tartozó LIDO HOME az elmúlt évek során folyamatos fejlődést produkált: a siófoki iroda után Balatonbogláron, Balatonlellén, Keszthelyen, Balatonakarattyán, Kaposváron, Dombóváron nyitott irodát, most pedig pár hét múlva Tapolca is csatlakozik a csapathoz.

Menedzserek a LIDO HOME Kupáért

Menedzserek a LIDO HOME Kupáért

A másfél évtizede zajló országos Menedzser Open Teniszverseny sorozat siófoki fordulóját június végén rendezték a Siófoki Spartacus teniszpályáin. Az ország különböző tájairól érkezett amatőr teniszező párosok rendkívül színvonalas mérkőzéseken, túlnyomó részt szoros küzdelmekben döntötték el a helyezéseket.

2019.július 1-től, itt a Falusi CSOK

2019.július 1-től, itt a Falusi CSOK

A falusi CSOK-kal nem csak az úgynevezett preferált kistelepülésekre költözni akaró családok élhetnek, ugyanis ez lerobbant, rossz állapotban lévő saját tulajdonú ingatlan korszerűsítésére is igényelhető.

Tavaszi zsongás az ingatlanpiacon

Tavaszi zsongás az ingatlanpiacon

A 2019-es év a szokásosnál is izgalmasabbnak ígérkezik, az ingatlanfinanszírozás szempontjából.

Ennek egyi oka, hogy továbbra is kitarthat a magyarok lakás- és házvásárlási kedve, így az áremelkedés is folytatódhat 2019-ben. Újdonság ugyanakkor, hogy a vidéki nagyvásárok használt ingatlanjai a fővárost meghaladó mértékben drágulhatnak: a GKI Kelet Magyarországon 6%-os, míg Nyugat Magyarországon 6,3%-os éves áremelkedést vár idén, szemben a budapesti 5%-kal. Mindeközben a legalább öt évre rögzített kamatú – ezért kevésbé kockázatos – lakáshitelek átlagos kamatszintje csökkent, így olcsóbban lehet hozzá jutni ezekhez, mint akár egy évvel korában.

A magyarok 18%-a Balaton mellé költözne!

A magyarok 18%-a Balaton mellé költözne!

Így érhető el az álom ingatlan.

Határozottan tudják a magyarok, hogy milyen otthonban képzelik el az életüket, de ami ennél is jobb hír, hogy úgy tűnik, hajlandóak ezért anyagi áldozatot is hozni, azaz megtakarítanak a céljaik eléréséhez.

Új korszak kezdődik a lakáshitelezésben??!

Új korszak kezdődik a lakáshitelezésben??!

A Magyar Nemzeti Bank 2018. október 1-től szigorította a lakáshitelekre vonatkozó szabályokat. A cél az, hogy a hitelfelvételkor a lakosság a biztonságosabb megoldásokat válassza. Ezek a hosszabb ideig fix kamatozású hitelek azonban drágábbak, így az átlagos hitelfelvevő alacsonyabb összeget kaphat októbertől. Mi és hogyan változott? Mennyire csökkent a felvehető hitelösszeg?

Új néven a régi helyen!

Új néven a régi helyen!

Több, mint egy év telt el azóta, hogy a kaposvári Openhouse-iroda kivált a franchise hálózatból, s LIDO HOME néven dolgozik tovább a CasaNetWork Ingatlanszövetség egyik alapító tagjaként. A LIDO HOME iroda tulajdonosai nemcsak Kaposváron, de a Balatonnál: Siófokon, Balatonlellén, Balatonbogláron, Keszthelyen és Balatonkenesén is üzemeltetnek irodát, így a somogyi ingatlankeresők, illetve ingatlanjaikat értékesíteni kívánók is segítséget találhatnak a megye egyik legjelentősebb ingatlanos cégénél.

Ingatlanpiaci körkép a Balatonról

Ingatlanpiaci körkép a Balatonról

Harmat Zsuzsát a Lido Home Ingatlan ügyvezető-tulajdonosát kérdeztük, hogy látja, milyen a mozgás a balatoni ingatlanpiacon.

A Lido Home irodáiban továbbra is érzékelhető a vásárlási kedv. Ennek oka, hogy a balatoni piac, az ország egyik legdinamikusabb ingatlanpiaca, melynek országon belüli jelentősége több okra is visszavezethető. A legegyértelműbb ok nem más, mint a balatoni üdülőkörzet kiemelkedő idegenforgalmi teljesítménye, és az ebből adódó befektetési lehetőség.

Az ingatlanos is ember…

Az ingatlanos is ember…

  1. Nem is akármilyen, hiszen úgy általában folyamatosan mozgásban van. Nem érdemes tehát egyeztetés nélkül, véletlenszerűen keresni az ingatlanost az irodában, mert kicsi az esély, hogy ott legyen. Szóval amelyikük ráér az irodában naphosszat ücsörgni, az régen rossz…
  2. Igen a munkaidejük kötetlen, DE van gyerekük, családjuk, néha még hétvégéjük is, időszakonként ebédelnek is …