Ingatlanpiaci körkép a Balatonról

Szerző: Szegedy Péter2018.09.05.

Harmat Zsuzsát a Lido Home Ingatlan ügyvezető-tulajdonosát kérdeztük, hogy látja, milyen a mozgás a balatoni ingatlanpiacon.

A Lido Home irodáiban továbbra is érzékelhető a vásárlási kedv. Ennek oka, hogy a balatoni piac, az ország egyik legdinamikusabb ingatlanpiaca, melynek országon belüli jelentősége több okra is visszavezethető. A legegyértelműbb ok nem más, mint a balatoni üdülőkörzet kiemelkedő idegenforgalmi teljesítménye, és az ebből adódó befektetési lehetőség.

Balatoni ingatlanpiac

Milyen típusú ingatlanokat keresnek leginkább az önök irodáiban?

Alapvetően lakossági ingatlanokat értékesítünk, viszonylag kevés keresés van ipari vagy kereskedelmi ingatlanokkal kapcsolatban. Ahogy mondani szoktuk, „nem akarnak munkát vásárolni az emberek”...

Inkább használt, vagy új ingatlanokat keresnek a LIDO HOME-nál?

A használt ingatlanok iránti kereslet, folyamatos és töretlen, de az utóbbi években az új építésű projektek ingatlanjai is reneszánszukat élik.

Milyen új építésű ingatlanokat keresnek leginkább?

Legtöbb ügyfelünk számára a tóhoz való közelség, vagy a közvetlen vízparti elhelyezkedés a legfontosabb, de hasonlóképpen fontos a jó műszaki színvonal és persze a kedvező ár.

Tudna példát egy példát mondani, hol találhatóak ilyen ingatlanok?

Például ilyen ingatlanokat kínál a LIDO HOME Ingatlan balatonboglári és siófoki irodája-egyedül értékesítőként-, a balatonfenyvesi Fenyves Beach Residence projekt megbízásából. A Balatonnál ma már a közvetlen vízparti ingatlanok ára jellemzően egymillió forint/m2 örül mozog. Azonban ezen a projekten az említett ár csaknem feléért, 5-600 ezer Ft/m2 árért tudjuk kínálni a vízparti ingatlanokat az érdeklődőknek 2018 év végéig. Ezek az ingatlanok ár-érték arányukat illetően, szinte egyedülállók a balatoni ingatlanpiacon.

Köszönjük az információkat Zsuzsa, sok sikert kívánunk a LIDO HOME munkatársainak!