Gőzerővel dolgoznak a bankok!

Szerző: Szegedy Péter2020.03.20.

Mivel a jegybank a rendkívüli helyzetre hivatkozva új intézkedéscsomagokat vezetett be, a kereskedelmi bankok gőzerővel dolgoznak, az új konstrukciók kialakításán!!!

Mivel a jegybank a rendkívüli helyzetre hivatkozva új intézkedéscsomagokat vezetett be,

a kereskedelmi bankok gőzerővel dolgoznak, az új konstrukciók kialakításán!!!

Fontos: A pénzintézetek napi gyakorlata, bankonként és területileg különböző lehet!

Az Ön hitelfelvételi lehetőségéről, hitelügyintéző kollégáink személyre szabottan adnak tájékoztatást online, vagy telefonon.

https://lidohome.hu/hitel

A következőkben rövid áttekintés, hogyan működnek a jelenlegi hitelfelvételi lehetőségek a különböző pénzintézeteknél.

K&H Bank

K&H lakossági hiteltermékek, babaváró hitel és személyi kölcsön változatlan módon, az eddig érvényben lévő folyamatokkal fogadhatók be bankfiókokban!

A még le nem szerződött ügyletek hitelbírálatára, szerződéskötésére, illetve folyósítására a rendeletben előírt kondíciók rendszereinkben történő átállítását követően nyílik lehetőség, várhatóan a jövő hét első felében.

OTP Bank:

Az OTP Bank 2020. március 19. 00:00 órától -további intézkedésig- felfüggeszti az eddigi hirdetményeiben hatályos fogyasztási hitelek (az ingatlanokra vonatkozó jelzálog hitelek is) értékesítését azokra a napokra, amíg az új jogszabálynak megfelelő termékeket nem tud ügyfeleinek kínálni. Ez egy technikai átállás, tehát nem azt jelenti, hogy a legnépszerűbb magyarországi pénzintézet nem fog már, a közeli hetektől hitelkihelyezéssel foglalkozni!!!

Erste Bank:

A jelzáloghitel és Babaváró Kölcsön ügyletek befogadása és ügyintézése változatlan formában történik, azt a fenti intézkedés nem érinti.

A bejelentett intézkedésekkel összhangban a személyi kölcsönök értékesítését átmenetileg felfüggesztették, náluk is átállás van, az új termékek feltételeinek kidolgozásáig. A már befogadott, azonban még nem folyósított személyi kölcsön ügyletek - jelen helyzetben - nem kerülnek folyósításra.

Unicredit Bank:

Az Unicredit Bank-további intézkedésig-felfüggesztette a Babaváró a jelzáloghitel és a személyikölcsön vonatkozásában az új Ügyfél kiszolgálást! Egyenlőre nincs egyéb információ!

CIB Bank:

Babavárót befogadnak. Az CIB Bank felfüggesztette a jelzáloghitel és a személyikölcsön vonatkozásában az új ügyfél kiszolgálást! Valószínüleg náluk is folyamatban van az átállás, készülnek az új konstrukciók az ügyfelek számára!

   

Budapest Bank:

A kormányrendelet értelmében megkezdték az egyeztetéseket, és dolgoznak a részleteken. Náluk is folyamatban van az átállás, készülnek az új konstrukciók az ügyfelek számára!

Raiffeisen:

Jelenleg a Raiffesien bank -további intézkedésig- felfüggesztette a jelzáloghitel és a személyikölcsön vonatkozásában az új Ügyfél kiszolgálást! A helyzet hasonló. Náluk is folyamatban van az átállás, készülnek az új konstrukciók az ügyfelek számára!

 

TAKARÉKBANK:

2020.03.19-től határozatlan időre felfüggeszti a személyi kölcsön termék értékesítésének lehetőségét. A helyzet hasonló. Náluk is folyamatban van az átállás, készülnek az új konstrukciók az ügyfelek számára!

 

Végezetül, fontos könnyítés, hogy a folyamatban lévő lakossági jelzáloghitel ügyletek vonatkozásában az MNB átmenetileg felmentést ad az értékbecslések és a közjegyzői okiratok elkészítése alól, amit a folyósítást követően pótolni kell.